Trött

Vilken lycka. Bajen vann med 3-1. Det känns mycket bra... första halvlek kan vara Bajens bästa denna säsong.
Jag och hjärnspöket såg matchen på ett bar i stället för på plats eftersom det var så taskigt väder.

I dag är jag seeeeg. Var ute och rullade med jobbet igår. Det blev alldeles för sent så nu sitter jag här med röda ögon och är trött *usch*

Jag ska äta lunch med långa farbrorn idag. Hoppas att det bli trevligt. Sen efter jobbet ska jag möta upp två gamla kollegor och gå på Grönan för att titta på Timbuktu.

I morgon kommer min prinsessa hem, jag längtar massvis efter henne. Det ska bli skönt att få rå om henne. Tyvärr blir det bara ett pyttelitet slag eftersom hon åker på handbollsläger på söndag.

På söndag ska jag försöka ta mig in till stan för att lyssna på Eric. Han är verkligen jätteduktig! Kanske hjärnspöket vill följa med?

Ha en underbar helg mina vänner!

Grå dag

Det är grått idag. Grå himmel och grått hår *s*

Utanför fönstret strilar regnet ner och det är ganska kallt. Hoppas ändå på att spöna inte kommer att stå i backen ikväll för då står jag och hjärnspöket nog över fotbollen Och hur ska det gå för Bajen då, när vi inte är där och hojtar?
Fast å andra sidan så minns jag förra regniga dagen som hjärnspöket och jag spenderade tillsammans... får ett fånigt leende på läpparna när jag tänker på den söndagen ;-) Så det kanske ändå inte gör så mycket om det fortfarande regnar ikväll.

Håret då? Jo det har antagit en hopplös grå tråkig färg, jag har ju experimenterat med olika mörka färger sedan i vintras och för första gången har jag verkligen trivts som brunett. Men jag har velat fram och tillbaka sista tiden om jag lagom till sommaren ska bli blondin igen. Det är ju så både jag och mina vänner är vana vid att se mig. Annars så har jag redan en förpackning riktigt snygg mörk färg som står i badrumsskåpet och bara väntar på att bli använd. Men jag kan inte få ändan ur vagnen och ta ett beslut, så nu har jag en läcker grå nyans i håret som beror på att det blonda håret lyser igenom den mörka färgen *verkligen ursnyggt*

Men trots att både himlen och håret är grått så känner jag mig full av sprakande vackra färger inombords, låt den känslan stanna länge!

Puss
J


Prat med Långa farbrorn

Har haft en bra konversation med långa farbrorn över kommunikatorn idag... det är något vi alltid varit ganska bra på... att prata. Såå äntligen fick jag en sting av saknad...*är du nöjd nu Mange?* Men känslan av saknad ersattes snabbt av en känsla av lugn och ro, jag har smärtfritt gått vidare:-)
Visst jag saknar någon att prata om allt med.... men det är ju bara en del av en relation... en relation måste ju bestå av så många olika delar för att fungera.

Jag såg ett klockrent citat av Timbuktu på Loves blogg *som jag nu kopierar och modifierar så att det passar mig*

"Jag söker inte någon jag kan leva med.... jag nöjer mig inte med mindre än någon jag inte kan leva utan"

Puss
J

Aj, aj dubbel-AJ

Både tränings- och tåvärk. Är man smart eller? Dubbla misstag...

1. I söndags när vi var längst bort på Valla Hills fick vi för oss att ha en tävling om vem som klarade av att göra flest övningar med en magtränare... en blå plastig sak med handtag och hjul som du rullar på golvet medans du försöker hålla balansen på knäna... och ibland när jag ska tävla är det som om nåt annat väsen tar över kroppen och jag SKA bara vinna. Jag vann dock inget annat än en grym träningsvärk:-( I dag klarar jag knappt av att skratta. Ha ha

2. Har satt på mig helt fel skor idag... ett par bruna låga skor... de enda jag kunde komma på som både matchade handväskan och lyckades uppfylla kravet att ej vara högklackade. Trots detta klämmer skon på min onda lilltå *sur* Ska jag bara kunna gå runt i tofflor eller tygskor hela sommaren?

Kram så länge
J

Midsommarhelg

Helgen startade med en mycket trevlig kväll hemma hos min granne. Barnen sprang runt och spelade fotboll, lekte burken, kletade slime och verkade ha jätteskoj. Medans vi tre galna mammor satt och pimplade vin och snackade skit. Okej... jag vet.... A drack inte vin men hon drack något som jag tror hette Rosa pantern. Trevligt var det iallafall. Ser fram emot många såna "o-pretto" kvällar:-)

På midsommarafton tog barnen och jag tåget till E-tuna och pappas landställe.. där firade vi med massor av sill, grill och dans kring midsommarstång. Otroligt nog tyckte min prins att det var roligt med dansen och ville fortsätta även när lill-kusin inte orkade mer *jag är chockad*.

Midsommarfirandet tog inte slut i sommarstugeområdet utan fortsatte på lördagen med en promenad bakom en mycket åldrande orkester *S*. Tyvärr började det att regna så vi var tvungna att gå tillbaks till stugan *ironisk*.
Framåt eftermiddagen tog vi tåget tillbaks till Stockholm där vi avslutade dagen med soffmys.

I går flög min prinsessa ner till Halmstad där hon ska ha det härligt en hel vecka tillsammans med min kära fru och hennes barn. Jag bad Emma hålla ögonen öppna och paxa den snyggaste killen åt mig *Nej frugis.... inte till dig, du är redan upptagen*... Hoppas bara att han kan vänta i 2½ vecka tills jag kommer ner. Ha ha.
Söndagkvällen spenderades sedan på Balkongen längst bort på Valla Hill med djupa diskussioner och rödvin.
*Håller tummarna för dig i dag gumman, det kommer att gå bra*

Kvällen med Hjärnspöket är inställd, han blev tvungen att åka hem till sin pappa som är mycket sjuk. Lite tråkigt att vi inte ses ikväll tycker jag ju förstås... men jag förstår verkligen att han behöver åka dit. *Jag hoppas att pappsen inte blir sämre än han redan är*
Hjärnspöket får jag träffa igen redan på onsdag då vi ska heja fram Bajen till en vinst mot Göteborg på Söderstadion :-D
Det ser jag fram emot massor.... se på fotboll är ju såååå skoj! Trevligt att få dra med Hjärnspöket också, han har inte varit på Söderstadion på 4 år. Men tänk om han blir skraj för mig? Jag byter typ skepnad när jag står på läktaren.... kan helt enkelt inte hålla tyst utan hejar ganska högljutt.

Puss på er my friends!
J


Kidnappning och Onsdags-champagne

Louise och jag var tvungna att kidnappa Frasse igår... risken är att han annars inte får följa med ner till Halmstad. Mission completed! Så nu girls är han infångad och sitter i säkert förvar i Lorpans skåp på jobbet :-D Frasse är räddad från en hel sommar instängd på ett tråkigt kontor :-)

Mina fötter är jättefina och lena efter pedikyren igår. Vilken lyx att skämma bort sig själv med. I dag går jag som på moln... kanske lite snea moln med tanke på att jag fortfarande haltar men ändå.

Kom hem till Hjärnspöket på kvällen och fick reda på att han hade slutit ett kontrakt som han har kämpat med i över 1 ½ år. GRATTIS go'bit! Det firade vi med att dricka äkta champagne :-) Vilken fest en vanlig onsdag, det skulle jag kunna tänka mig att bli van vid *s*

I morgon är det midsommarafton... ja du såg rätt... midsommarafton. Tänk va sjukt snabbt det har gått. Jag och mina småstjärnor kommer att åka ner till pappas landställe och fira riktigt traditionellt med sill och dans kring stången.

Ha en underbar helg!
Puss å kram
J

Fotfix

Emma var så vacker där hon log och sov fridfullt i sängen i morse när jag skulle åka till jobbet. Helst av allt hade jag velat stanna hemma med henne men var tvungen att nöja mig med att ge henne en kyss på pannan innan jag gick.

Mitt på dagen hämtas hon upp av sin moster och segråttan... de möter sedan upp Robin och mormor med familj i stan och går på Gröna Lund. Jag hoppas att de får riktigt roligt! *Tack mamma för att du tar dig tid med barnbarnen*


Gårdagens mamma-barnmatch vann barnen. Jag kunde inte vara med och spela med tanke på hur min lilltå ser ut. När slutsignalen ljöd stod det lika och matchen var tvungen att avgöras på straffar... barnen fick skjuta på sin egen mamma och tvärtom. Jag hoppade in och ställde mig i mål när min prinsessa skulle skjuta och gjorde en grym räddning *s*. Jag kunde inte skjuta så Emma slapp vara målvakt. Tjejerna lyckades peta in ett mål mer än oss mammor.

Efter jobbet idag ska jag få mina fötter fixade, det blir skönt och förhoppningsvis snyggt också nu till sommaren när man allt som oftast visar fötterna.
När jag är klar med fossingarna åker jag hem till Hjärnspöket och myser lite;-)

Må bäst!
J

Prinsessan efter matchen

2-0

Jaaaaa!!! 2-0 till Bajen igår.
Det finns bara en Sebastian Eguren!
Tråkigt att man inte var där bara, det hade varit urskoj.
I dag kan det inte vara roligt att vara Djurgårdare *s*

Inställd fotbollsmatch

Var och hälsade på en vän som inte mår så bra igår. Det kändes bra att kunna finnas vid hennes sida och lysa upp en liten stund av hennes annars så gråa dag. Ibland räcker ganska lite för att kunna få någon att slappna av och må en aning bättre för en sekund. Ett leende, en kram eller bara visa att man finns där i en svår period i någons liv.
Det finns ingen människa som är perfekt eller aldrig gör några misstag... vissa gör grövre misstag som inte är ok, men man får aldrig glömma att det finns en människa bakom dessa misstag!

Sov på soffan inatt igen... börjar bli en riktigt dålig ovana. Varför ska det vara så svårt att sova ensam?

Ikväll var det meningen att jag skulle ha spelat fotboll tillsammans med de andra mammorna i Emmas fotbollslag. Den sista fotbollsträningen för säsongen ska tjejerna få möta mammorna i en spännande kamp. Men eftersom jag stötte i min högra lilltå riktigt illa i helgen och inte kan gå ordentligt (tror ärligt att det kan vara en spricka eller en fraktur) så måste jag hoppa över det idag:-( Fast jag ska såklart stå bredvid och heja högljutt!!

I kväll smäller det - derby mellan Hammarby och Djurgården. Önskar att jag hade kunnat vara på plats. Heja Bajen!!

Må bäst!!
Kram
J

Regn, rusk och massor av mys

I regnet tog jag mig hem till hjärnspöket. Istället för en båttur bestämde vi oss för att ha en heldag med film. När jag kom fram möttes jag av ett vackert leende och en skööön kram... jag blev alldeles varm inombords. Efter lite kaffe och kel så började vi att titta på Hata Göteborg och frossa i naturgodis. Filmen var mörk och dyster och inte alls så rolig som jag föreställt mig.

Efter filmen la vi oss på sängen och kelade lite till och pratade länge...... och helt plötsligt hade 4 timmar rusat iväg. Tänk va tiden går snabbt när man har roligt;-)
Min mage hade börjat kurra lite misstänksamt och det var dags att få i sig något att äta. Vi gick bort till en nyöppnad Thai-restaurang och beställde take-away.... gick hem igen och åt den goda maten tills jag höll på att spricka. Sen var det dags för ytterligare en film - Blood Diamond- den var ruskig eftersom jag kan tänka mig att det går till på liknande sätt i verkligheten. Usch!

Så var det dags att sova..... Vi kröp ihop tätt och jag somnade trött och fylld av varma känslor i hans armar.

Vi var rörande överens om att det var skönt med en regnig dag! ;-)

Jag mår bra

Magnus tycker att jag är grym... han anser att jag borde vara liiite ledsen iallafall... men jag lyckas inte framkalla dom känslorna. Jag mår bara bra just nu! Jag kan själv utan att vara beroende av någon annan!
Trots att jag fick ett samtal i fredags som meddelade att jag inte fick jobbet jag sökt så mår jag bättre än på länge.
Wiehoo va jag älskar sommaren!

Handboll, handboll, handboll

Torsdagmorgonen började med skönsång, söööta barn och blöta ögon. Det var skolavslutning och som vanligt kan jag inte hålla tårarna tillbaka när barnen står uppradade iklädda finkläder och sjunger den blomstertid nu kommer. När jag var yngre lovade jag mig själv att jag inte skulle bli lika löjlig som min mamma som stod och lipade på skolavslutningar och luciatåg... men jag har blivit precis likadan och tycker inte alls att det är löjligt *s*.

Efter skolavlutningen så fick barnen kasta i sig mat och byta om... sen var det dags att åka ut till Gubbängsfältet. Där har vi nu tillbringat heeela torsdagen, fredagen och lördagen med massor av handboll. Det har varit jätteskoj som alltid och vädret har varit med oss:-) Det gick väl sådär.... varken Emmas eller Robins lag visade upp något storspel, men vad gör det när man ser hur roligt dom har? De ser redan fram emot nästa års Eken cup och det gör jag med.

Idag var det meningen att jag och hjärnspöket skulle ha tagit en tur i hans nya båt.... men det ser ut som om vi får ägna oss åt andra aktiviteter då det spöregnar ute. Efter en sån här kickstart på sommaren så behövs det visserligen regn men i mitt tycke så får det gärna hålla sig till att vräka ner nattetid.
Trots regn så ser jag fram emot en härlig dag i hjärnspökets närhet...

Puss å kram på er alla monsterdiggare ;-)


Äcklig gubbe

I måndags när jag just hade klivit av tunnelbanan och var på väg i tunneln mot Hjorthagen till jobbet så stoppar en man mig och frågar:
- Habla espanol?
- No, only english, svarade jag.
- Parle francais?
- No
Så mumlar han något för mig oförståligt och avslutar med L'amour?
Jag tittar på honom med förvånad min och tänker än en gång svara att jag bara pratar engelska..
- Sex? Säger han då och börjar flåsande titta på mig med en upphetsad blick.
- No, halvskriker jag. Och börjar skrajset småspringa mot jobbet.
Efter en stund är jag tvungen att vända mig om för att försäkra mig om att han inte springer efter. Det gör han inte och jag kan pusta ut.
Vilka äckliga människor det finns därute.

Jag hade en lugn och skööööön kväll helt själv igår.
Efter jobbet var jag hos sjukgymnasten och fick akupunktur samt nya övningar att träna på fram till semestern. Det känns som om nålsticken faktiskt ger mig avslappning, nu har jag dessutom börjat vänja mig vid det och tycker inte att det är ett dugg läskigt.
Åkte sen hem och lagade lite mat som jag åt sittandes i soffan framför tv:n. (Vilket i de flesta fall är strängt förbjudet hemma hos oss) Sen var jag tvungen att dra ett varv med dammsugaren och golvmoppen...jag tycker om doften av nystädat hem...och tända lite doftljus.
Jag riktigt njöt av att vara ensam hemma!

Men när jag väl ska till att sova så är det inte lika roligt längre, jag har verkligen problem med att sova ensam. Så igår sov jag i soffan med min nya tv som sällskap. Det kanske inte är så konstigt att min rygg inte mår så bra.

I dag hoppas jag att jag får ett positivt svar om jobbet jag sökt. De skulle ha hört av sig redan igår men jag hörde inte ett jota. Betyder det att jag inte får det? Jag vill verkligen göra något nytt nu, min hjärna kommer att ruttna bort om jag inte får göra något utvecklande eller lära mig något nytt.

Idag efter jobbet ska jag träffa min kära "fru".... ska bli jättemysigt att göra något ihop bara hon och jag, det var alldeles för länge sen. Det känns som om vi har glidit ifrån varann litegrann. Men vad är det man säger??? Gammal kärlek rostar aldrig! :-)

Puss å kram hela dan!
J

Löparglädje

Min prins tog sig igenom minimaran i söndags med glans och tyckte det var så skoj att han redan nu pratar om att vara med i lilla lidingöloppet.
När jag släppte iväg Robin i starten så kände jag hur ögonen tårades av tårar av stolthet.... jag skyndade mig upp mot målområdet och när min älskling kom inspringande på Stadion så kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Jag hejade högt och han fick då extra krafter och spurtade in i mål.Han var så fin och duktig och jag såg hur roligt han hade... det får en mamma att bli lycklig

På väg in i mål


Trött hjälte

Jag är en tjuv

Jag är en tjuv. Igår när jag var på väg hem från jobbet stannade jag till för att köpa vatten i den tropiska hettan, inte vanligt vatten utan sådant med bubblor i. Väl gjort och jag sitter på tåget och ska ta upp flaskan ur väskan för att ta en svalkande klunk, vad ligger då där om inte TVÅ flaskor. Jag har ingen som helst aning om hur det gick till. Jag skäms! En simpel tjuv är vad jag är.



Kvällen blev dock bättre satt hemma hos Chalott tillsammans med Alex, Angela, Magnus och alla barn. Vi grillade kyckling till oss vuxna och hamburgare till barnen. Hamburgarna blev visst en aning brända men slank ner ändå. Chalott hade gjort sin goda sallad, slurp. Vi kom hem riktigt sent. Tack för en jättemysig kväll!! Vilka goa vänner jag har.



Nu sitter jag på baksidan och testar att mobilblogga för första gången medans barnen fortfarande sover sött i sina sängar.

Ha en härlig dag.
Puss o kram J

En kväll med hjärnspöket

Vilken kväll..... jag säger bara vilken kväll.
Efter jobbet tog jag mig till Vasaparken där jag träffade hjärnspöket... vi åt medhavd matsäck och drack ett utsökt rosévin i det vackra varma vädret.
Sen var det Globen och Il Divo som gällde. Vi drog drastiskt ner medelåldern i publiken, det kryllade av äldre damer och herrar, om jag ska vara riktigt ärlig så var det övervägande äldre damer. Bredvid mig satt det dock en äldre herre som blev så rörd av musiken att han var tvungen att torka tårarna flera gånger.
Killarna i bandet (säger man bandet när det gäller operasångare???) hade oanade röstresurser, jag blev mäkta imponerad. Dom var otroligt duktiga. Vi fick verkligen en härlig kväll, det var urmysigt. Eftersom jag inte hade några förväntningar på spelningen så blev jag positivt överraskad... Il Divo kanske inte blev de nya storfavoriterna men dock en kväll att minnas.
När konserten närmade sig sitt slut reste vi, jag och hjärnspöket, oss upp och gick mot utgången... när vi närmade oss dörrarna la han armarna om mig, såg mig i ögonen och vi började dansa till de vackra tonerna av en kärleksballad.

Nu närmar sig helgen med storsteg... jag ska verkligen njuta av det härliga vädret. I kväll efter Emmas handbollsträning ska vi på grillmiddag hos Chalott. I morgon har Robin fotbollsmatch sen kommer Therese över och äter en bit hos oss. På söndag ska min lilla prins springa Mini Marathon.... när han stolt sprungit in i mål på Stockholms Stadion ska jag hänga en blomma runt hans hals.

Ha en förtrollande helg!!!
Puss och kram J

Grattis


Hittade ett gammalt kort hemma hos systeryster. Robin har krypit in i segråttans matchkläder:-)

Grattis på namnsdagen Robin. Jag älskar dig!

Håll tummarna för mig idag

Vilket väder vi har. Det är såååå skönt. Vår härliga sommar som vi längtar efter hela året är äntligen här, underbart!!

Gårdagen spenderade jag och mina fantastiska barn på Skansen tillsammans med Marie och mormor med familj. När vi kom hem såg vi på tv:n hur Sverige rent ut sagt krossade Island i fotboll med 5-0.

Idag ska jag på anställningsintervju, så snälla håll tummarna för mig så att jag får lämna den här hönsfarmen jag tvingas tillbringa mina dagar på i dagsläget!!

Efter jobbet ska jag möta upp hjärnspöket och äta picknick i det gröna innan vi åker bort till globen och tittar på Il Divo:-) Vi har inte träffats på tu man hand sedan förra året så det kommer att bli urkul..... kanske lite mysigt också;-)

Dagen idag kommer alltså att vara:
Spännande, pirrig, nervös och KUL!

Ego?



Klart att man måste sätta sig själv i första rummet, det handlar ju någonstans om överlevnad. Men att tro att allt kretsar kring sin egen individ är ju löjligt. Det finns alldeles för många såna människor:-( Vakna upp!!!


Brännboll

Oj vilket dåligt samvete jag drabbades av igår. När jag vände blad i filofaxen så insåg jag att det var familjekväll med Robins klass samma dag. Hur kunde jag glömt bort det? Mitt minne sviker mig lite väl ofta nu för tiden.
Hur som helst så kom vi till Hellasgården precis som planerat, dock utan hembakt fika men med köpebröd, så ingen annan än jag insåg att jag först glömt bort det.
Kvällen spenderades genom att äta middag, fika och spela brännboll i den härliga sommarvärmen. Det var till och med något barn som badade.

I eftermiddag är det mitt andra akupunktursförsök det ska bli spännande att se om det ger bättre resultat denna gång.

Tänker nog grilla ikväll, det är hur underbart väder som helst och när doften av grill sprider sig i området så får man såna sommarkänslor. Dessutom är det kanongott. Ska nog till att koka ihop min fantastiska barbequesås i helgen, av den kan man äta hur mycket som helst. *smarrigt*

I morgon är det Sveriges nationaldag, den ska vi fira på Skansen tillsammans med mamma, Stefan och hans barn.

Som jag har längtat efter mina småstjärnor, det är såååå skönt att ha dom hemma igen.


Helgen är slut och jag med den

Rubriken är ironisk, så oroa er inte.

Men något som faktiskt är slut är relationen med Långa farbrorn, konstigt nog är jag inte ledsen alls. Det som känns mest tråkigt är att berätta för barnen att vi inte åker till Gotland. Det blir en vecka till Varberg med Angela och hennes barn istället och det smäller säkert minst lika högt:-)

Fredagkvällen blev inte så lugn som jag trodde... först blev det middag och skitsnack hemma hos min ovan nämnda förtjusande granne.. Hi hi. Sen blev det en sväng in till stan där jag mötte upp Magnus och spelade biljard och drack ett par öl.
I lördags så hade vi en riktigt härlig tjejdag, bad, middag , utgång och några drinkar för mycket. Mådde som jag förtjänade igår.

Fick ett positivt telefonsamtal i fredags... jag är kallad till en jobbintervju på torsdag. Hoppas att det kan leda till något spännande!

Messade lite igår med ett av mina hjärnspöken, vi bestämde oss för att träffas snart. Nu gäller det att inte ligga på latsidan. Ha ha

I dag är jag på ett strålande humör... måste bero på att solen strålar och värmer.
Välkommen sommar!!!!


Äntligen nalkas det helg

Ett par timmar kvar av arbetsveckan sen är det helg. Ska bli underbart skönt! Jag är less på mitt jobb.. vill skaffa mig ett nytt. Det kanske ändå inte är så otippat, jag sa redan när jag blev anställd på min nuvarande tjänst att jag bara skulle vara kvar i ca ett år. Nu har jag jobbat i snart 2½ år på samma tjänst och i snart 8 år inom samma koncern.
Ibland önskar jag att någon helt oväntat skulle komma och knacka mig på axeln och meddela att just jag vunnit/ärvt/fått flera miljoner... så att jag själv kunde välja min dagliga sysselsättning oberoende av lön och tid. Fantasin bara skenar iväg och jag kan komma på massvis av andra sysselsättningar som jag hellre skulle göra än att sitta här.

Igår träffade jag Terese, vi åt middag inne i stan och pratade en massa... både djupa och ytliga saker. Vi bestämde att ses snart igen.

I kväll blir det troligtvis lugnt... måste lära mig att säga nej. Jag hinner inte med allt jag vill göra, måste få tid till återhämtning också så att jag inte bränner ut mig själv totalt. Men jag har lust att göra så mycket... önskar att jag kunde klona mig själv ibland. Ha ha

I morrn ska jag träffa Frugan, Sofia och Erica. Vi ska börja på centralbadet, sedan åka hem till Erica och äta middag och dricka nåt gott. Sen ska vi troligtvis in till stan och rumla runt. Vi ska överglänsa alla med vår skönhet!Hi hi...
Det är såna energikickar jag behöver. Love you girls!!!

Gör en god gärning, ge bort en komplimang!


RSS 2.0